tirsdag 17. juli 2012

Skaugumbegonia

Skaugumbegonia er en av favorittene våre. Dette er en herlig begonia, den blomstrer fra tidlig forsommer og helt til kulda kommer. Denne sorten som vi har er den ekte gamle sorten, ikke den som selges i hagesentrene nå for tiden, den som kalles Bertinii. Om ønskelig kan dere se mer om Skaugumbegonia på web hagesiden min " http://jans-hagegleder.com". Eller lenken "Velkommen til Hagen vår" på bloggsiden her. På denne siden har jeg også beskrevet hvordan jeg behandler knollene og plantene. Om ønskelig kan knoller skaffes.
13 kommentarer:

 1. Hei igjen Jan
  Nå er jeg kommet hjem igjen fra deilige dager sør i landet.
  Så flotte begonia du har ! Jeg også har av den gamle sorten med dyprøde blomster. Den syns jeg er finest. Men jeg har også mange av en litt lysere (rød-oransje) variant med noe spissere kronblad. Jeg fikk 6 små knoller av min mor for over 20 år siden . Disse har jeg delt og gitt bort en mengde av i årenes løp, men har mer enn nok igjen selv. De begynner å bli virkelig store og flotte nå.

  Ser du har laget flere innlegg siden sist jeg tittet inn her.
  Og du har fått på plass både bloggliste, følgere og besøksteller i sidefeltet, så du begynner virkelig å få sving på bloggen.
  Er det noe du lurer på eller vil ha tips om, må du bare ta kontakt.
  Jeg gir gjerne assistanse så sant jeg kan.
  Ha det fint så lenge.
  Hilsen Elin.

  SvarSlett
 2. Hei igjen Elin
  Ser du nettopp har kommet hjem igjen fra en herlig tur. Kan tenke meg det var deilig med et avbrekk i den regnfulle sommeren vi har hatt.
  Det har blitt lite med meg og blogg i det siste, jeg har måtte lagt om hele hjemmesiden min, ja faktisk begge to. Jeg hadde sidene mine på server hos Tele2 og denne tjenesten ble lagt ned slik at alt sammen måtte flyttes. Ikke nok med det så fikke jeg et skikkelig virus på maskinen så denne måtte renses og nytt operativsystem måtte legges inn igjen. Jeg mistet jo en masse av det som lå på maskinen men hadde jo en del backupper, men selvfølgelig ikke på hjemmesidene. Det har jeg nå!!! Så nye sider har blitt laget og lagt ut igjen i nytt domene. Adressen på hagesiden er nå "http://jans-hagegleder.com"
  Eller så har jeg gjort hagen klar for å ta imot vinteren. Det er litt løvraking igjen men det tar jeg etter hver som løvet faller av.
  Tiden nå fremover bruker jeg i snekkerbua, det er også veldig gøy og drive med. Har faktisk bestilling på 4 skjeskap som jeg driver med nå.
  Da det gjelder bloggen så kommer jeg til å ta meg av den også etter hvert, så i løpet av vinteren bør den være klar. Jeg håper da på god veiledning slik at jeg får en design og brukervenlighet på den som jeg kan være bekjent av. Kort og godt nesten like bra som din for da blir den bra.
  Ha det riktig bra Elin og takk for kommentaret ditt, det var riktig hyggelig.

  Hilsen Jan

  SvarSlett
 3. Hei, flott blogg du har:-) Vet du hvor jeg kan få kjøpt knoller? Får kun tak i Bertinii...
  Hilsen Shaina

  SvarSlett
 4. He, hei.
  Ja, det er nok riktig det den ekte skaugumbegoniaen er nok ikke til salgs allment så vidt meg bekjent, det er, som du skriver bare Bertini som er å få av disse knollene. Jeg bruker å drive frem noen knokler hvert år som jeg selger, men disse forsvinner så fort jeg legger de ut for salg. Deretter setter jeg de som ønsker det opp på venteliste til neste gang jeg kan levere knoller igjen.
  Mvh.
  Jan Larsen
  97039214

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ønsker å kjøpe Skaugum Begoniaknoller

   Slett
  2. Hei, jeg ønsker å kjøpe 3 knoller, mvh Elisabeth Uggen

   Slett
  3. Hei, dette er jo gammelt innlegg, men har du de ekte skaugumbegoniane end vil jeg gjerne få tilsendt en. Med hilsen Kristin Skjølås

   Slett
 5. Hei. Jeg ønsker å kjøpe Skaugumbegonia, har du noen nå? Mvh Laila Johansen��

  SvarSlett
 6. Hei , er det mulig å få kjøpt Skaugum begonia knoller ? MVH Eva Hognes

  SvarSlett
 7. Hei, jeg vil gjerne kjøpe knoller fra den flotte skaugumbegoniaen din, hilsen Anne Veierland

  SvarSlett
 8. HEI ønsker åkjøpe 3skaugumknollet

  SvarSlett
 9. Ønsker å kjøpe skaugum knoller

  SvarSlett
 10. Bente Fjerdingby Holum21. mai 2023 kl. 13:03

  Hei, jeg ønsker å kjøpe knoller fra Skaugumbegonia, den ekte gamle sorten. Er det mulig? Vennlig hilsen Bente Fjerdingby Holum

  SvarSlett